Logo

Steder, hvor CPU-tid er i høj kurs

Indhold

Astronomi

SETI@home er et projekt, der handler om at analysere data fra Arecibo teleskopet, for at finde signaler fra andre planeter. Måske bliver det dig, der beviser, at vi ikke er alene! Der er faktisk så mange hjemmesider om dette projekt at det har fået sin egen kategori hos Yahoo.

Open Source SETI Her er en samling programmer til SETI. Programmerne er ikke så automatiske som det program SETI@home har udviklet. Til gengæld har man selv lidt mere styr på, hvad der sker. Endelig er der en reel mulighed for at studere, hvad der sker, da kildekoden er tilgængelig.


Top

Biologi

FightAIDS@home er et projekt, der har lånt navn fra SETI@home. Som navnet siger handler det om bekæmpelse af AIDS. Det man hjælper med, er at simulere udviklinge i AIDS-angreb og virkningen af forskellige medikamenter. På den måde kan man måske klare sig med færre eksperimenter med mus og mænd.

Folding@home er et af Stanford Universitys projekter. Målet er at beregne, hvordan proteiner folder sig sammen. Denne foldning er en af biologiens gåder. Proteinerne folder sig oftest sammen til livsvigtige enzymer, men hvis det går galt kan resultatet være stoffer, der fremmer sygdomme som ko-galskab og kræft.

Predictor@home er endnu et proteinfoldeprojekt. Dette projekt bruger BOINC som basis for programmet.

Human Proteome Folding Project er det aktuelle projekt hos Grid.org.

SIMAP sammenligner proteindata fra forskellige databaser for at finde ligheder og forskelle mellem beslægtede proteiner. Sammenligningerne kan afsløre hvordan evulotionen er foregået. Det er et alternativ til langvarige kemiske og biologiske undersøgelser af de enkelte proteiner.

Projekterne Rosetta@home og World Community Grid bruger computertid til forskning i kure mod forskellige sygdomme.

Evolution@home er et ambitiøst projekt, der regner på udviklingen af blandt andet dyrebestande.


Top

Dekryptering

Du kan også være med til at vise, at den kryptering, der bruges til blandt andet PIN-koder er for nem at knække. Distributed.net gør en stor indsats. Med jevne mellemrum laves der konkurrencer om at bryde den slags koder, og du kan være med i ræset. Andre sammenslutninger som DCypher forsøger, at klare lignende udfordringer.


Top

Fysik

Leiden Classical er et projekt, der regner på klassiske fysikproblemer. Det vil sige bevægelser af store objekter, hvis bevægelser kan bestemmes ud fra Newtons love. Som bruger kan man selv aflevere opgaver til projektet.

Projektet Einstein@home bruger overskydende CPU-tid på at regne på tyngdebølger, der i følge en af Einsteins teorier udløses ved kraftige tyngdepåvirkninger.

LHC@home er et projekt, der går ud på, at beregne partikelbaner i den kommende Large Hadron Collider, der er en accelerator, der er designet til at knuse atomkerner ved hidtil usete høje energier. Ved at beregne partikelbanerne på forhånd, sikres det til en vis grad, at der bliver dyre driftsstop i den færdige accelerator.

Det er ikke kun hos CERN, der bygges. Muon-1 er et lignende projekt, der ikke bruger BOINC.

μFluids handler om at beregne, hvordan væsker opfører sig i vægtløs tilstand.


Top

Infrastruktur

En del projekter fokuserer ikke på et bestemt forskningsområde, men handler om at lave distriburede platforme til forskellige projekter.


Top

Internettet

Nogle projekter handler om at undersøge Internettets struktur, de computere, der er på nettet allerede. Vær sikker på, at du dorstår, hvilke oplysninger, di computer sender ud i verden, hvis du bruger programmer fra denne kategori.

Gomez PEER er et projekt, der vil svartider for hjemmesider verden over målt mange steder fra.

Projektet Capacity Calibration vil løse samme opgave men stiller ret store krav til dem, der vil hjælpe.

Projektet NETI@home bruger et klientprogram med åben kildekode til analyse af Internettet. Resultaterne sendes til Georgia Institue of Technology. Programmet er baseret på Etferreal og andre velkendte netprogrammer.

I projektet Majestic-12 bliver din computer brugt til afvikling af en søgerobot. Programmet er lavet til .NET, så dette skal være installeret. Linuxbrugere kan bruge .NET-implementeringen Mono.


Top

Kemi

Qiuantum Monte Carlo @ Home er et projekt, der laver kvante-kemiske beregninger. Målet er at forstå kemiske reaktioner på atomart niveau.

Projektet eOn regner på kemiske reaktioner over lang tid. Dette kræver en masse beregningstid, men med distribuerede beregninger, er det muligt.


Top

Klima

ClimatePrediction.net tidligere kendt som Casino-21 er et forskningsprojekt, der søger at give et bud på, hvordan fremtidens klima bliver. Da der er stor usikkerhed på mange parametre, der bruges i projektets klima-model, er der brug for, at mange kombinationer afprøves. Som projektets navn antyder, skal du være meget heldig, hvis det bliver dig, der laver ``Den rigtige model''.

BBC Climate Change er et projekt, der undersøger om ekstremt vejr vil blive mere almindeligt. Grundlæggende bruges samme slags program som i ClimatePrediction.net, men der er mere arbejde til computeren i hver opgave.


Top

Matematik

Der er så mange matematikprojekter. at de har fået deres egen side.


Top

Projekter i test

En del projekter frigiver testversioner af klientprogrammer. Her er en oversigt.


Tilbage til toppen af siden.
Tilbage til hovedmenuen.