Logo

Hvordan kommer man i gang ?

Det er ret nemt at komme i gang. Du gør sådan: Download og installer et klientprogram fra det projekt, du vil støtte. Installationen vil i de fleste tilfælde sørge for. at programmet starter automagisk, hver gang du starter computeren. I forbindelse med installationen skal du identificere dig, så du kan få besked, hvis det er din computer, der finder det, der ledes efter.

Efter installationen passer programmet stort set sig selv, og klarer kommunikationen over internettet, når linien er åben, og der er behov for at udveksle data.

Hvis du vælger at deltage i nogle af de meget specielle matematiske projekter, kan du risikere at skulle udveksle data via e-post eller en hjemmeside.

Bliver min PC ikke træg at arbejde med ?

Nej ikke nødvendigvis. Programmerne er lavet så de lægger sig i baggrunden, og kun laver noget, når ingen andre programmer kan bruge CPU'en. Hvis du bruger flere programmer, der fungerer ved laveste prioritet, kan der dog blive kamp om ressourcerne. Det vil i så fald gå ud over programmer som dem, der ses i Windows-startbjælken.

Uanset hvordan programmet køres, vil det bruge noget RAM, og det kan give problemer. Hvis der er mangel på hukommelse, vil en del af harddisken blive brugt som langsom RAM, og det vil gøre, at hele systemet bliver langsomt. Den nemme løsning er ofte at montere noget mere RAM i computeren, men hvis det ikke kan lade sig gøre, kan nogle af klientprogrammerne fungere som skærmskånere, så der kun laves beregninger, når ingen bruger computeren.

Skal computeren være online hele tiden ?

Det korte svar er nej. Et lidt længere svar er, at langt de fleste projekter forventer at du er på nettet et par gange om ugen eller sjældnere. Nogle af projekterne baserede på BOINC lægger op til en lidt hyppigere kontakt, men det er muligt, at indstille, hvor tit, der skal udveksles data. Der skal generelt ikke flyttes mange data. Projekterne efterlyser CPU-tid og ikke diskplads.

Kan min PC klare belastningen?

Det er normalt ikke noget problem. Nutidige PC'er kan udemærket klare belastningen. Du skal dog være opmærksom på, at har du overclocket din maskine og lader den være i gang i døgndrift, kan varmeudviklingen blive et problem. Elektricitetsforbruget er også en overvejelse værd. En computer, der regner bruger meget strøm, og hvis den er i gang i døgndrift, kan det nok ses på elregningen.


Tilbage til toppen af siden.
Tilbage til hovedmenuen.